Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Απρόκλητη βία από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης πολιτών έξω από την Ισρ

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό : Προστασίας του Πολίτη κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Θέμα: “Απρόκλητη βία από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης πολιτών έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία”

Στις 30/05/2010 λόγω της αιματηρής επίθεσης που επιχείρησε ο Ισραηλινός στρατός κατοχής εναντίον του “στολίσκου της ελευθερίας” έγινε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και καταγγελίας έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία.
Χιλιάδες πολιτών όλων την ηλικιών, κατέκλυσαν ειρηνικά τη γύρω περιοχή, τονίζω με ειρηνικό τρόπο, καταδίκασαν το Ισραήλ και συμπαραστέκονταν στον Παλαιστινιακό λαό.
Απρόκλητα οι δυνάμεις των ΜΑΤ και χωρίς προηγούμενο, αδιακρίτως επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος, σε παιδιά και οικογένειες, κάνοντας ανεξέλεγκτη χρήση χημικών και βιαιοπραγώντας στους διαδηλωτές πολλούς εκ των οποίων έστειλαν στο νοσοκομείο.
Η ίδια ακριβώς βίαιη τακτική επαναλήφθηκε και για όσο χρονικό διάστημα το συλλαλητήριο αναγκαστικά κατευθυνόταν προς τη Βασ. Σοφίας.
Επειδή για τα όσα περιγράφω υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας.

Ερωτάται ο κος Υπουργός,
1.Η τακτική της αστυνομίας απέδειξε ότι ήθελε να διαλυθεί σύντομα η ειρηνική διαδήλωση. Ποιός ευθύνεται για την απόφαση αυτή;
2.Είναι η πολλοστή φορά που σε πορεία την πληρώνουν αθώοι. Τι μέτρα θα λάβετε για να μην ακολουθείται η τακτική της συλλογικής τιμωρίας;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

______________
Σοφία Σακοράφα

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών στην Ε.Ε. και η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου.