Ερώτηση | Η ισχύς των Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου για την κάλυψη αναγκών των Δημόσιων Νοσοκομείων κλπ. Δομών Υγείας (29-7-2021)

powered by social2s

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε στις 29/7/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο  Κικίλια σχετικά με την ισχύ των Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου για την κάλυψη αναγκών των Δημόσιων Νοσοκομείων κλπ. Δομών Υγείας.

Το κείμενο της ερώτησης:

Όπως είναι γνωστό στο δίκτυο των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας και των λοιπών δομών αρμοδιότητας και ευθύνης του Υπουργείου Υγείας, οι ανάγκες καθαριότητας, εστίασης, σίτισης και φύλαξης καλύπτονται κατά βάση με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι περισσότερες των οποίων έχουν προβλεπόμενο χρόνο λήξης στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στη διάρκεια της πανδημίας αναγνωρίζονται, και αυτοί, ως «ήρωες του ΕΣΥ», προσφέροντας το πολύτιμο έργο τους με αυταπάρνηση ενώ έχουν εκπαιδευθεί στα σχετικά ειδικά πρωτόκολλα εργασίας.

Επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια μη κάλυψης των αντιστοίχων αναγκών έστω και για μία ημέρα, ενώ από τα απολογιστικά στοιχεία των μονάδων προκύπτει ότι το κόστος τυχόν ανάθεσης των αντιστοίχων έργων σε ιδιώτες θα επιφέρει δυσανάλογη δημοσιονομική επιβάρυνση.

Επειδή η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίσει άμεσα το ζήτημα, ιδιαίτερα μάλιστα στις συνθήκες της πανδημίας, είτε με παράταση των συμβάσεων που βρίσκονται σε ισχύ είτε με τις προκηρύξεις διαγωνισμών προσλήψεων για την κάλυψη των αντίστοιχων οργανικών θέσεων, όπου θα προβλέπεται η επιβαλλόμενη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των ήδη εργαζομένων.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Με ποιον τρόπο προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα κάλυψης των σχετικών αναγκών στα Δημόσια Νοσοκομεία και λοιπές δομές Υγείας της χώρας, μεταξύ των ενδεδειγμένων εναλλακτικών λύσεων είτε με την παράταση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου που ήδη ισχύουν είτε με τις προκηρύξεις διαγωνισμών προσλήψεων, για την κάλυψη των αντίστοιχων οργανικών θέσεων, όπου θα προβλέπεται η επιβαλλόμενη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των μέχρι τώρα εργαζομένων ;

 

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα