Κρίσιμη έλλειψη Κλειστού Γυμναστηρίου στη Νότια Κέρκυρα - Ερώτηση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Αθλητισμού

powered by social2s

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε στις 21/12/2021 ερώτηση προς τoν Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη &  Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη με θέμα την κρίσιμη έλλειψη Κλειστού Γυμναστηρίου στη Νότια Κέρκυρα.

Παρά τη δεδομένη αξία της αθλητικής δραστηριότητας και της αθλητικής παιδείας, με αφετηρία ιδίως την οικονομική κρίση του 2010, υπάρχει όλα τα τελευταία χρόνια τεράστια μείωση, κατά 70%, των πόρων που προορίζονται για τον Αθλητισμό, ενώ καίριο πλήγμα έχει δεχθεί και ο σχολικός αθλητισμός.

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Νότιας Κέρκυρας δραστηριοποιούνται κυρίως τοπικοί Αθλητικοί Σύλλογοι, όπως ο Αθλητικός Σύλλογος “Πήγασος”, με έδρα το Νεοχώρι Λευκίμμης. Ο συγκεκριμένος σύλλογος δραστηριοποιείται κυρίως στο μπάσκετ, με αθλούμενο δυναμικό  πάνω από 120 παιδιά, ενώ διοργανώνει και διάφορες εκδηλώσεις με αναφορά στη νεολαία της περιοχής, και με συμμετοχή της, πέρα από τη δράση των προπονήσεων και των αγώνων.

Οι δράσεις αυτές λαμβάνουν χώρα κυρίως στο ανοιχτό γήπεδο Νεοχωρίου, που αποτελεί και τη μόνη αντίστοιχη αθλητική εγκατάσταση στην περιοχή, αν και υπάρχουν  εξαγγελίες από το 2018, για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου.

Επειδή ολόκληρη η περιοχή της Ν. Κέρκυρας δεν διαθέτει κανένα κλειστό γυμναστήριο για την αναγκαία εξυπηρέτηση της αθλητικής δραστηριότητας των νέων της περιοχής και όλοι οι νέοι και τα παιδιά που αθλούνται εξαναγκάζονται σε εξουθενωτικές και επικίνδυνες  μετακινήσεις άνω των 40 χλμ μέχρι την πόλη της Κέρκυρας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Ποιες είναι οι προθέσεις την Κυβέρνησης σε σχέση με την υλοποίηση των εξαγγελιών για την κατασκευή και διάθεση Κλειστού Γυμναστηρίου στη Νότια Κέρκυρα και με ποιόν τρόπο θα προωθηθεί άμεσα  το ζήτημα, για να μην υπάρχουν άλλες πρόσθετες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του αναγκαίου αυτού έργου ;

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα