Ερώτηση: Αστοχίες στην παράδοση ακαδημαϊκών συγγραμμάτων στους φοιτητές (11-1-2021)

powered by social2s

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε την 11/1/2021 ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως αναφορικά με αστοχίες στην  παράδοση ακαδημαϊκών συγγραμμάτων στους φοιτητές.

Το κείμενο της ερώτησης:

Σε λίγες μέρες, στα τέλη του τρέχοντος μηνός, ξεκινά η εξεταστική περίοδος στα ΑΕΙ όλης της χώρας, στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, Η προετοιμασία των φοιτητών εξαντλείται στη διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων και τη χρήση των συγγραμμάτων.

Παρ’ όλα αυτά, η διαδικασία διανομής των συγγραμμάτων διενεργείται όπως και κάθε άλλη χρονιά, παραβλέποντας πλήρως τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. Μάλιστα, δε τα συγγράμματα παραδίδονται στη διεύθυνση που είχε δηλώσει ο φοιτητής κατά την εγγραφή του στην πλατφόρμα του συστήματος “Εύδοξος”, που συνήθως πρόκειται για την διεύθυνση της φοιτητικής του κατοικίας, η οποία, σε μεγάλο ποσοστό, δεν συμπίπτει με την οικογενειακή του κατοικία. Και όμως, είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των φοιτητών που φοιτούν σε άλλη πόλη έχουν επιστρέψει στην οικογενειακή τους στέγη και παρακολουθούν από εκεί τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Το παράδοξο είναι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη από την Πολιτεία, που να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, αλλά – αντίθετα – ο κάθε φοιτητής λαμβάνει και μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται οιαδήποτε αλλαγή διεύθυνσης για την παραλαβή του εκπαιδευτικού υλικού.  (!)   Το σκηνικό του παραλογισμού συμπληρώνεται και από το ότι απαγορεύεται επίσης να μεταβεί ο φοιτητής στον τόπο φοίτησης για να παραλάβει τα συγγράμματά του. (!)

Επειδή αυτά τα φαινόμενα κυβερνητικής πρακτικής αποτελούν ένα  ακόμα σύμπτωμα της παθογένειας μιας πολιτικής που αδιαφορεί προκλητικά για την κοινωνία και αρνείται εμμονικά έναν στοιχειώδη προγραμματισμό που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες.

Επειδή είναι εντελώς κατεπείγουσα η ανάγκη επίλυσης του προβλήματος, με τον απλούστερο τρόπο, δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών, και ειδικότερα με την εφαρμογή της δυνατότητας παράδοσης των συγγραμμάτων στη διεύθυνση της πραγματικής τωρινής κατοικίας των φοιτητών.

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Με ποιον τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε αμέσως το σοβαρό πρόβλημα της διανομής των συγγραμμάτων στους φοιτητές και να ανταποκριθείτε στην ανάγκη πραγματικής απόδοσης του εκπαιδευτικού υλικού σε αυτούς;

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα