Πρόταση Κρατικού Προϋπολογισμού 2021 & Νόμου Θεσμικών Τομών

powered by social2s

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι απλά νούμερα σε κάποιο αρχείο. Αποτελείται από αριθμούς που συμπυκνώνουν τις ευχές των κυβερνώντων ενώ αποκρύπτουν τα βάσανα των ανίσχυρων. Είναι το φύλλο πορείας του πλοίου του κράτους που συντάσσει καπετάνιος ο οποίος δεν μπορεί να διακρίνει τους σκοπέλους και τις φουρτούνες που έρχονται έτσι όπως, με την πλάτη στην πλώρη, κοιτάζει προς τα πίσω, διακρίνοντας - στην καλύτερη περίπτωση - τι συνέβαινε… πριν έξι μήνες.

Να γιατί ο Κρατικός Προϋπολογισμός κάθε χώρας, διαχρονικά, είναι η ενσάρκωση των αξιών των κρατούντων και, παράλληλα, ένα στοίχημα που θα κριθεί από τη συναίσθηση που έχουν οι κυβερνήτες της τρικυμίας που έρχεται. Κι όλα αυτά, σ’ ένα κανονικό κράτος. Όμως το ελληνικό κράτος, έπαψε να είναι κανονικό εδώ και μία δεκαετία. Από το 2010, οι δήθεν κυβερνήτες της χώρας παρέδωσαν το τιμόνι κι όλα τα εργαλεία του κράτους στην τρόικα, αυτό-περιοριζόμενοι στον ρόλο του τοπικού ατζέντη τους. Σαν να μην έφτανε η μετατροπή της Ελλάδας σε Χρεοδουλοπαροικία, ήρθε και η πανδημία.

Την ώρα που οι άνθρωποι ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας καταρρακωμένου από την εκδικητική μανία της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού δίνουν τον ηρωικό αγώνα υπέρ των θυμάτων του κορωνοϊού, πλήρως εγκαταλελειμμένοι από μια κυβέρνηση παραδομένη στην ιδιωτικομανία της, η οικονομική πανδημία θερίζει. Η τετραπλή χρεοκοπία κράτους-τραπεζών-επιχειρήσεωνοικογενειών βαθαίνει. Νέο κύμα λουκέτων, μετανάστευσης και εκμετάλλευσης θα πλήξει την εξουθενωμένη κοινωνία μας από το 2021. Ο Κρατικός Προϋπολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη στηρίζεται στη μνημονιακή λογική της δεκαετίας που μετέτρεψε τη χώρα σε Χρεοδουλοπαροικία: Δάνεια και αναστολές στους πτωχευμένους μικρομεσαίους. Περαιτέρω απαξίωση της μισθωτής εργασίας. Νέος Πτωχευτικός Νόμος να καραδοκεί. Τσιμουδιά για την επερχόμενη λιτότητα που θα φέρει ο νέος εκτροχιασμός του ήδη μη βιώσιμου χρέους.

Κρατικές εγγυήσεις στην αρπακτική ολιγαρχία που ετοιμάζεται για την μεγάλη λεηλασία των πολλών. Το ΜέΡΑ25 δεν μένει στην ανάλυση της εμβάθυνσης της Χρεοδουλοπαροικίας. Καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την ουσιαστική προστασία των πολιτών από την πανδημία – υγειονομική, οικονομική και κοινωνική. Μετά από οκτώ μήνες διαβούλευσης, καταθέτουμε σήμερα Πρόταση Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021 μαζί με Πρόταση Νόμου Θεσμικών Τομών που θα βοηθήσουν στην ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας επί των εργαλείων χωρίς τα οποία κανένα κράτος δεν μπορεί να προστατεύει τους πολίτες του. Ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2021 της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ακυρωθεί από τη ζωή την ίδια στιγμή που θα ψηφίζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία. Όμως, οι προτάσεις του ΜέΡΑ25 θα παραμείνουν πηγή ελπίδας για το μέλλον.

Ολόκληρη η πρόταση εδώ

Πηγή:MέΡΑ25

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα