Ερώτηση - Αποκατάσταση της προστασίας ιδιοκτητών για μειωμένα μισθώματα (19-1-2021)

powered by social2s

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε στις 19/1/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα & Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Το κείμενο της ερώτησης:

Στα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, περιλαμβάνεται και η μείωση των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης για τους πληττόμενους, επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Για διάφορους αντικειμενικούς λόγους, μεταξύ των οποίων και η άγνοια λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων δεν προέβησαν στη σχετική ηλεκτρονική δήλωση, αν και εισέπρατταν μειωμένα ενοίκια. Επίσης, άλλοι, θεώρησαν ότι αρκούσε η αρχική δήλωση, για τους τρεις πρώτους μήνες, και δεν την επανέλαβαν κάθε μήνα, αν και οι μισθωτές τους ήταν πληττόμενοι και παρέμεναν ενταγμένοι στους προστατευόμενους ΚΑΔ.

Είναι γνωστό ότι η οικεία ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν επιτρέπει την υποβολή αιτήσεων για τους προηγούμενους μήνες, αλλά μόνο από Δεκέμβριο του 2020 και μετά.

Επειδή η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων είναι μικρομεσαίοι ιδιοκτήτες, που εισπράττουν μειωμένο ενοίκιο και πλήττονται οικονομικά , στερούμενοι τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες  αλλά και στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους ( δάνεια, φορολογία κτλ.).

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Υπάρχει η πρόθεση προσαρμογής της ηλεκτρονικής  πλατφόρμας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των παραπάνω κατηγοριών για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων, ώστε να τύχουν της προστασίας που δικαιούνται ;

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα