Τομέας Αθλητισμού: Σταματήστε να αγνοείτε αθλητές, προπονητές & γυμναστές και επενακκινήστε τον αθλητισμό τώρα

powered by social2s

Σταματήστε να παίζετε με τη ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας, σταματήστε να αγνοείτε χιλιάδες ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες, σταματήστε να αγνοείτε προπονητές και γυμναστές και επανεκκινήστε τον αθλητισμό τώρα!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πιστή στις συνήθειές της νομοθετεί και στον αθλητισμό με το μεγαλύτερο μέρος των συλλόγων σε αναστολή και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Ενώ όλοι οι φορείς του αθλητισμού ζητούν επιτακτικά την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα, ο κ.Αυγενάκης αντί να ανακοινώσει το άνοιγμα των χώρων άθλησης και των συλλόγων παρουσίασε μεταξύ άλλων στο υπουργικό συμβούλιο πριν λίγες μέρες νέο αθλητικό νομοσχέδιο στο οποίο μιλάει για αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, κάτι το οποίο είχε αρνηθεί το περασμένο καλοκαίρι!

Η κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει είναι η βασική αιτία μετάδοσης του ιού, αφού δεν φρόντισε να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν βελτίωσε καθόλου τις συνθήκες στα ΜΜΜ με αποτέλεσμα καθημερινά να συνωστίζονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Άνοιξε τα Δημοτικά και ανοίγει τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, μετά από τρείς μήνες χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας και στα μέτρα πρόληψης. Μάλιστα το υπουργείο έδωσε εντολή οι αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο σχολείο να γίνονται με σταθερές ομάδες παιδιών για να περιορίζονται σημαντικά οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Όπως όλοι γνωρίζουμμε αλλά μάλλον ο κ.Αυγενάκης αγνοεί, στους αθλητικούς συλλόγους, όλοι, από τα πολύ μικρά παιδιά μέχρι τα γυναικεία και ανδρικά τμήματα, δουλεύουν σε κλειστά γκρουπ λίγων ατόμων όλη τη χρονιά. Επομένως, η συνθήκη περιορισμού της μετάδοσης του ιού, ισχύει σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους και αυτή ήταν και η βασική αιτία των ελάχιστων κρουσμάτων για όσο χρονικό διάστημα λειτούργησαν οι αθλητικοί χώροι. Τα σωματεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά η κυβέρνηση είναι ανέτοιμη και ανήμπορη να αντιδράσει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο! Οι ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες και οι προπονητές τους είναι αβοήθητοι, χωρίς καμία μέριμνα από την πολιτεία και δυσκολεύονται να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Τα παιδιά, οι μικρές αθλήτριες και οι μικροί αθλητές, οι αυριανοί πρωταθλητές, οι αυριανοί υγιείς φίλαθλοι και παράγοντες, απέχουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τον αθλητισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται στη σωματική τους ανάπτυξη και στη ψυχική τους ευεξία. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας περίπου το 50% των παιδιών δεν επέστρεψε στον αθλητισμό, οπότε τρέμουμε στην ιδέα του τι μπορεί να ακολουθήσει μετά το δεύτερο κύμα και με το τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την κατάσταση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει ο αθλητισμός και να αρχίσει άμεσα ο διάλογος με όλους τους φορείς του αθλητισμού για το πως θα επουλωθούν οι πληγές που έχουν δημιουργηθεί στον αθλητισμό από την πανδημία και κυρίως από την κακή διαχείριση της κυβέρνησης.

Το ΜέΡΑ25 και ο Τομέας Αθλητισμού είναι σε συνεχή επαφή με τους αθλητές και τους συλλόγους, στέκεται δίπλα τους όλη αυτή την περίοδο και θα συνεχίσει την προσπάθεια για επανεκκίνηση του αθλητισμού τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή. Ταυτόχρονα θα συνεχιστούν οι επαφές με όλους τους φορείς για να εκπονήσουμε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του ελληνικού αθλητισμού, ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού που αποτελεί τη βάση του οικοδομήματος όλων των επιτυχιών σε όλα τα αθλήματα και να δημιουργήσουμε ένα αναπτυξιακό πλάνο το οποίο θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια όλων των ανθρώπων του αθλητισμού.


Τομέας: Αθλητισμού | 210-3810671 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές για την εξυγίανση και την πρόοδο του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού , την ανάπτυξη του λαϊκού αθλητισμού καθώς και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στο δικαίωμα της άθλησης.

Αναδημοσίευση από ΜεΡΑ25

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα