O αγώνας του Παλαιστινιακού λαού δεν αφορά μόνο τους Παλαιστινίους. Αφορά κάθε ελεύθερο άνθρωπο πάνω στον πλανήτη|.

powered by social2s

Ομιλία Σοφίας Σακοράφα από την εκδήλωση του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό με χαιρετισμούς από

@MarwanToubassi (πρέσβη Παλαιστίνης), @SofiaSakorafa  (Αντιπρ. Βουλής, βουλεύτρια ΜέΡΑ25) και Σίμο Ρούσσο, Δήμαρχο Χαλανδρίου.
Θέλω κατ' αρχάς να καλωσορίσω όσους παρευρίσκονται, στην σημερινή εκδήλωση, και να συγχαρώ τους συντελεστές για την πολύ προσεγμένη δουλειά που έχουν κάνει.
Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια παραπάνω για τον Μαρουάν Τουμπάσι, μιας και απ' ότι γνωρίζω, είναι ίσως η τελευταία εκδήλωση στην οποία παρίσταται ως Πρέσβης.
Προσωπικά, δεν συνηθίζω να πλέκω εγκώμια, γι' αυτό, θα περιοριστώ σε πολύ λίγα.
Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε πάρα πολύ καλά όλα αυτά  τα χρόνια μέσα από συζητήσεις και κυρίως, μέσα από δράσεις.
Φίλε και συμπατριώτη Μαρουάν.
Δεν ξέρω τι και πόσα περίμεναν από εσένα οι πολιτικοί σου προϊστάμενοι.
Και κυριολεκτώ, και για το τι και για το πόσα, γιατί πολλές φορές διαφέρουν, ίσως και σκόπιμα, από το τι και πόσα, μπορεί και θέλει, αυτός που κατέχει τη θέση.
Φίλε και συμπατριώτη Μαρουάν, θέλω να ξέρεις ότι: εγώ προσωπικά, αλλά και όλοι οι Έλληνες, που αγωνιούμε για το Παλαιστινιακό, και συνεχίζουμε να παλεύουμε όπως μπορούμε μαζί σας, πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαιωθείτε, όλοι μας, είμαστε περήφανοι για τον επίσημο εκπρόσωπο της Παλαιστίνης στη χώρα μας, για το τι και πόσα έκανε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κυρίως, για το πώς: με ακλόνητη πίστη στο δίκαιο του λαού του και άσβεστο πάθος, από την πρώτη μέρα, μέχρι και σήμερα.
Φίλε και συμπατριώτη Μαρουάν καλή πατρίδα!!!
Κι ας είναι άλλη μία χρονιά, που συναντάμε την παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, χειρότερη από πέρυσι.
Κι ας είναι άλλη μία χρονιά που κοιτάς και κοιτάμε με αγωνία πόσοι μείναμε να συμπορευόμαστε και να ελπίζουμε.
Κι ας είναι άλλη μία επέτειος που ξέρουμε από πριν ότι θα ακούσουμε τα ίδια κούφια λόγια από τους μεγάλους. 
Κι ας είναι που νιώθουμε, σαν να ξεκινάμε πάλι από την αρχή.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να πιστεύουμε, γιατί πια, ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού δεν αφορά μόνο τους Παλαιστινίους.
Αφορά κάθε ελεύθερο άνθρωπο πάνω στον πλανήτη.
Θα συνεχίσουμε, γιατί αρνούμαστε να γίνει κανονικότητα η επιβολή και η επιβουλή του ισχυρού πάνω στον καθένα μας.
Γιατί αρνούμαστε να αποδεχθούμε σαν οριστικό αυτόν τον κόσμο, γιατί μας συνεπαίρνουν ακόμα τα λόγια του ποιητή.
"Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει".
 
Δε θα μιλήσω για κατοχή, για το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον κόσμο, τη Γάζα. Για φυλακίσεις, δολοφονίες, εποικισμούς, το τείχος της ντροπής, την απόγνωση.
Σε λίγο, θα ταξιδέψουμε στην Παλαιστίνη μέσα από εικόνες και μουσική.
Ας αφήσουμε τους ίδιους  να μας μιλήσουν και να μας τραγουδήσουν την πατρίδα που ονειρεύονται -και αν, αν ζηλέψουμε τη φύση, αν σιγομουρμουρίσουμε κάποιο σκοπό, αν αναγνωρίσουμε στα σκαμένα πρόσωπα κάποιους δικούς μας, κι αν, ακόμα αν, ξεφύγει και κάποιο δάκρυ, τότε ναι, ας είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε και στους δρόμος -αλλά και νοερά, μ' όλους όσους θέλουμε.
Θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη την λευτεριά. 


powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα