Οι καταστροφές από την πυρκαγιά έχουν αιτίες με ονοματεπώνυμο: Μητσοτάκης Α.Ε

powered by social2s

Καίγεται και πάλι η Αττική, μετά την υπόλοιπη Ελλάδα ( Ρέθυμνο, Φωκίδα, Κέρκυρα κλπ...)

Συγκλονιζομαστε και ανησυχούμε για το περιβάλλον που καταστρέφεται. Συμπαραστεκόμαστε σε όσους χάνουν τη μικροϊδιοκτησία τους.

Ο 80χρονος που αυτοκτόνησε από την απελπισία της αστεγίας βλέποντας το σπίτι του να γίνει στάχτη είναι το εφιαλτικό μέτρο της κατάστασης. Και δείχνει και την αποτυχία του μονόδρομου της εκκένωσης με το 112. Ευχαριστούμε όσους με αυταπάρνηση δίνουν τη Μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα. Εξοργιζόμαστε όμως.

Η Βόρεια Εύβοια, το Μάτι, η Βόρεια Αττική δεν δίδαξαν κανένα. Δεν υπήρξε προστασία από τις πυρκαγιές με συγκεκριμένους τρόπους, όπως και αυτούς που υπέδειξε η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στην περσινή έκτακτη σύνοδό της με αφορμή τις πυρκαγιές.

Δεν υπήρξε οργάνωση και χρηματοδότηση της δασοπροστασίας με μέσα και προσωπικό , αναβάθμιση της δασικής υπηρεσίας, εκπόνηση σχεδίου και νομοθετική προστασία των καμμένων εκτάσεων. Προτιμήθηκε η άρση της προστασίας των καμμένων περιοχών με σειρά από αντιπεριβαλλοντικά νομοσχέδια, ο ξυλοδαρμός των διαμαρτυρομένων δασοπυροσβεστών , η κρατική προνομιακή χρηματοδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών ομίλων και της υπερταχειας υπερεξοπλιστικής κούρσας μαμούθ με αδιαφανείς όρους. Το ρεπορτάζ των ΜΜΕ είναι επίσης αποκαλυπτικό. Δεν υπάρχει καμιά νύξη ότι η προσπάθειά πρόληψης και πυρόσβεσης διευθυνεται από το κράτος άρα εκεί αντανακλά και η οποία αποτυχία, που έχει ονοματεπώνυμο : Κυριάκος Μητσοτάκης.

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα