Υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής εντός του πολεοδομικού ιστού της Πάτρας και αξιοποίηση της περιοχής για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου και γραμμικού πάρκου

powered by social2s

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 καταθέτει ως αναφορά την επιστολή που δημοσίευσε ο Δήμος Πατρέων και φορείς της Πάτρας αιτούμενοι την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως και το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Παράλληλα ζητούν τη δημιουργία γραμμικού πάρκου, με λειτουργίες ποδηλατοδρόμου, χώρου πρασίνου και πεζοδρόμου στην επιφάνεια της γραμμής.
Ειδικότερα ο Δήμος και οι φορείς της πόλης της Πάτρας αιτούνται να ενταχθεί στα σχέδια της υπογειοποίησης και το τμήμα από το Ρίο έως την οδό Κανελλοπούλου, μήκους 2,8 χλμ, που με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς εξαιρείται από το συνολικό σχεδιασμό. Με την υπογειοποίηση του τμήματος αυτού σε μια περιοχή που μεταξύ άλλων βρίσκονται τοΠανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου, θα αποδοθεί στην πόλη ένας δημόσιος κοινόχρηστος χώρος, συνολικής επιφάνειας 50.000 τ.μ. Επιπλέον θα δοθεί η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός βασικού «κορμού» ποδηλατοδρόμου, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 19/09/2022

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Γιάνης Βαρουφάκης

Μαρία Απατζίδη

Κρίτων Αρσένης

Κλέων Γρηγοριάδης

Γιώργος Λογιάδης

Φωτεινή Μπακαδήμα

Σοφία Σακοράφα

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα