Αναφορά προς Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τις Κυριακές ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων

powered by social2s

Με αιφνιδιαστική τροπολογία της τελευταίας στιγμής η Κυβέρνηση προχωράει στο άνοιγμα των καταστημάτων για μία ακόμα Κυριακή του χρόνου.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου εξέφρασαν ήδη τις ενστάσεις τους στην κίνηση αυτή του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και της Μητσοτάκης Α.Ε., η οποία όπως φαίνεται για άλλη μία φορά νομοθετεί απλώς και μόνο για τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων, αδιαφορώντας πλήρως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους, που θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 κατέθεσε σχετικά αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης για το θέμα.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη


ΑΝΑΦΟΡΑ Για τους κ. κ. Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ο Εμπορικός Σύλλογος καταγγέλλει τη λειτουργία των καταστημάτων τις πρώτες Κυριακές των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, με βάση τα άρθρα 15 και 16 τα Νόμου 4177/2013, αφού καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι με βάση τον Νόμο 4965/2022. Ο Εμπορικός Σύλλογος απαιτεί από τον Υπουργό να μην επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις πρώτες Κυριακές των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων. Ακολουθεί η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας.

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα