Οι υπεκφυγές, οι συγκαλύψεις, όπως και τα δήθεν “απόρρητα”, τραυματίζουν την ίδια τη δημοκρατία.

powered by social2s

Υποβάλαμε και εμείς αίτημα για τη σύγκληση ειδικής Συνεδρίασης της Επιτροπής , για τη διερεύνηση της υπόθεσης της τεκμηριωμένης πολυετούς παρακολούθησης των γραφείων ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, του ΚΚΕ. 

Θεωρούμε ότι αποτελεί πραγματικά ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση, καμία θεσμική ανταπόκριση, απέναντι στις επανειλημμένες σχετικές καταγγελίες. 

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, επί τόσα χρόνια, αντιπαρέρχεται τις συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και ουσιαστικά επιβεβαιωμένες καταγγελίες του ΚΚΕ, σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα !

Χρειάστηκε να προκύψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με βάση την πιο πρόσφατη πρωτοφανή δραστηριότητα της υπό άμεση – πλέον – πρωθυπουργική εποπτεία ΕΥΠ (για τον κ. Ανδρουλάκη και τους λοιπούς) ,  για ανακινηθεί και το ζήτημα της παγίδευσης των τηλεφωνικών γραμμών στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος.

 Θέλω μόνο να σημειώσω δύο πράγματα :

1ον ότι η ευθύνη της Επιτροπής μας είναι – και πάλι – μεγάλη και 

2ον ότι όσο και αν θέλουν μερικοί να προβάλλουν ότι τα θέματα αυτά δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό, οι ουσιαστικές απαντήσεις είναι στοιχειώδεις και αναπόφευκτη υποχρέωση για όλους μας.

Οι υπεκφυγές, οι συγκαλύψεις, όπως και τα δήθεν “απόρρητα”, τραυματίζουν την ίδια τη δημοκρατία.

Ενισχύουν – δικαιολογημένα – τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι προς το πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, όμως, ενισχύουν και την αντιδημοκρατική – νεοφασιστική ή εν πάσει περιπτώσει ακροδεξιά – ρητορική.

Στην  ουσία, έχει ήδη καλυφθεί πλήρως το εύρος των πιθανών ερωτήσεων – και ιδίως από την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση και τις ερωτήσεις από τον συνάδελφο του Κομμουνιστικού Κόμματος, τον κ. Συντυχάκη. 

Εμείς, από τη μεριά μας, συμπληρωματικά, θα θέταμε μία μόνο, γενική ερώτηση, προς όλους τους παρευρισκόμενους :

Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν για τη διερεύνηση των αλλεπάλληλων καταγγελιών του ΚΚΕ, και ποιά είναι τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματά τους ;  

Ευχαριστώ.

………………………………………………………………………

2η παρέμβαση :

Θα είμαι πάρα πολύ σύντομη κ. Πρόεδρε, Και εγώ, βεβαίως, στάθηκα στη λέξη “πολιτικοποίηση”, και μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση. 

Θεωρώ ότι ο ρόλος μας εδώ μέσα κ. συνάδελφοι, επειδή ακριβώς είμαστε σε αυτήν την Επιτροπή, είναι και ελεγκτικός – και επειδή είμαστε εμείς που τοποθετούμε τα πρόσωπα σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές – θεωρώ ότι από τη στιγμή που δημιουργήθηκε ένα τεράστιο ζήτημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν από λίγο καιρό, θα έπρεπε από μόνοι μας να ζητήσουμε να έρθει ο κ. Ράμος εδώ και να δώσει κάποιες εξηγήσεις ερμηνευτικές των όσων έχουν γίνει. Και όχι να ζητάει εκείνος να έρθει να μας ενημερώσει και εμείς να αρνούμαστε.

Άρα λοιπόν, κ. πρόεδρε, και εμείς είμαστε θετικοί στο να έρθει ο κ. Ράμμος στην Επιτροπή. 

Ευχαριστώ.


Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων

Υπόθεση παρακολουθήσεων ΚΚΕ

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα