Η μεγάλη νικήτρια των εκλογών μας μίλησε για την επόμενη μέρα αλλά και τον συνεργάτη της Γιώργο Γιατρουδάκη...
Μετά τις αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ, η νέα Διοίκηση με την Σοφία Σακοράφα να βγαίνει μπροστά αναλαμβάνει να συνεχίσει και να βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Στo neakriti.gr μίλησε απόψε η μεγάλη αθλήτρια και μεγάλη νικήτρια των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αναλαμβάνουμε να συνεχίσουμε ένα επιτυχημένο έργο, με νέα δύναμη. Οι εποχές είναι δύσκολες αλλά έχουμε την υποχρέωση να πετύχουμε, για το καλύτερο μέλλον του ελληνικού Αθλητισμού. Αυτό το οφείλουμε σε όλα τα Σωματεία, που κρατάνε ζωντανή την αθλητική ιδέα και δράση αλλά και σε όλους τους Έλληνες αθλητές, κάθε επιπέδου! Ο αθλητισμός έχει ανάγκη, όσο ποτέ, την ενότητα και ομοψυχία του κόσμου του και την ενεργοποίησή μας σε όλη τη χώρα".
Η Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε και στην κρητική συμμετοχή στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ: "Είναι σημαντικό ότι η Κρήτη εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, από έναν άνθρωπο με πολύχρονη ιστορία και προσφορά στον ελληνικό Στίβο, το Γιώργο Γιατρουδάκη".
Ο Γιώργος Γιατρουδάκης: Από την πλευρά του ο κ. Γιατρουδάκης μιλώντας επίσης στην "Ν.Κ." αφού ευχαρίστησε την κυρία Σακοράφα για τα καλά της λόγια πρόσθεσε: "Κερδίσαμε έναν δύσκολο αγωνα και τωρα χρειάζεται δουλειά και έργο σε μια δύσκολη εποχή. Θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Μπράβο στη Σοφία, μπράβο και στον κυριο Σεβαστή!"
Όταν η Σακοράφα έσπαγε το παγκόσμιο ρεκόρ στα Χανιά
Η Σακοράφα στις 25 Σεπτεμβρίου του 1982 από το στάδιο των Χανίων γινόταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έσπαγε το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό. «Το ακόντιο χάνεται. Περνάει σίγουρα τα 70 μέτρα. Οι κριτές πανηγυρίζουν. Το στάδιο έχει ξεσηκωθεί. Είναι το νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι η μεγάλη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού. Μια Ελληνίδα, η Σοφία Σακοράφα είναι η πρώτη αθλήτρια στον κόσμο στον ακοντισμό όλων των εποχών». Αυτή ήταν η περιγραφή του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου για τη διάκριση της ακοντίστριας Σοφίας Σακοράφα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο στάδιο «Έλενας Βενιζέλου» στα Χανιά στις 25 Σεπτεμβρίου 1982. Το ταμπλό έδειχνε 74 μέτρα και 20 εκατοστά.
Η 25χρονη ακοντίστρια κατάφερε να αφήσει πίσω της την μεγάλη Τίνα Λίλακ από τη Φιλανδία, που κατείχε μέχρι τότε το παγκόσμιο ρεκόρ με βολή στα 72,40. Ήταν η δεύτερη φορά που η Ελλάδα κατακτούσε παγκόσμιο ρεκόρ. Πρώτος ήταν ο Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 5,49 μ. τον Οκτώβριο του 1970. Περίπου 8 χιλιάδες φίλαθλοι σηκώθηκαν από τις θέσεις του και χειροκροτούσαν τη νέα «ρεκορντγούμαν» της Ελλάδας….
Αναπαραγωγή από www.neakriti.gr