Σοφία Σακοράφα στην ''Κρήτη TV'': «Όταν μιλάμε για τα προβλήματα στον υφυπουργό είναι σαν να μιλάμε σε τοίχο» (vid)

powered by social2s

«Το Ράλι Ακρόπολις είναι μία σημαντική διοργάνωση, η οποία εντάξει έφερε αρκετό κόσμο, αλλά ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα. Όσα χρήματα ξοδεύτηκαν για το ράλι ακρόπολις θα μπορούσαν να είχαν ξοδευτεί για να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα σε υποδομές, όπως το κλειστό στάδιο του Ολυμπιακού Σταδίου, ώστε να προπονούνται οι αθλητές μας χωρίς να κινδυνεύουν να τραυματιστούν», υπογράμμισε η κ. Σακοράφα.

Στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ''Κρήτη TV'' βρέθηκε καλεσμένη η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, στο περιθώριο της εκδήλωσης «Run Greece-Ηράκλειο 2023». Η Ελληνίδα του παγκοσμίου ρεκόρ στα Χανιά κι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25 απάντησε στις ερωτήσεις της Στέλλας Τερζάκη αναφορικά με τον ελληνικό αθλητισμό, την πολιτική, ακόμη και για τις συνεχείς οχλήσεις στο υπουργείο για τα θέματα αθλητισμού, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ερωτηθείσα για τις αθλητικές υποδομές στην Κρήτη, η κ. Σακοράφα είπε: «Η Κρήτη είναι με περιοχή που γεννάει αθλητές, οι οποίοι προσπαθούν με τα ελάχιστα σε ένα νησί χωρίς υποδομές τέτοιου επιπέδου που θα μπορούν να προετοιμάζονται όπως οι αντίστοιχοι αθλητές του εξωτερικού. Η Κρήτη έχει πάρα πολλά γήπεδα τα οποία είναι κατεστραμμένα και πρέπει να ανασκευαστούν στην Κρήτη και να πάρουν τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις».

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι «κάνουμε συνεχώς παραινέσεις και προς τον κύριο υφυπουργό αθλητισμού και προς τους αρμόδιους υπευθύνους, αλλά είναι σαν να μιλάμε στον τοίχο. Παραδείγματος χάριν έχετε ένα εξαιρετικό στάδιο, το Στάδιο Ελευθερίας. Αυτό είναι ένα πανέμορφο στάδιο αλλά με τεράστια προβλήματα. Αυτά πρέπει να φτιαχτούν, γιατί τα προβλήματα των εργολάβων και των κατασκευαστών δεν αφορούν τον αθλητή, γιατί εαν ο αθλητής από την ημέρα που θα ξεκινήσει τον αθλητισμό μέχρι να τελειώσει την αθλητική του καριέρα, αυτά είναι ελάχιστα χρόνια και αν δεν του λύσουμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, χάνει την αθλητική του ζωή», σημείωσε η βουλεύτρια και αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφέροντας ως παράδειγμα τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις. «Το Ράλι Ακρόπολις είναι μία σημαντική διοργάνωση, η οποία εντάξει έφερε αρκετό κόσμο, αλλά ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα. Όσα χρήματα ξοδεύτηκαν για το ράλι ακρόπολις θα μπορούσαν να είχαν ξοδευτεί για να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα σε υποδομές, όπως το κλειστό στάδιο του Ολυμπιακού Σταδίου, ώστε να προπονούνται οι αθλητές μας χωρίς να κινδυνεύουν να τραυματιστούν», υπογράμμισε η κ. Σακοράφα.

Τέλος, ερωτηθείσα για κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη ημέρα των εκλογών, η βουλεύτρια «έκλεισε την πόρτα» σε οποιοδήποτε σενάριο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη της κ. Σακοράφα

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα