Για το διακύβευμα τον Εθνικών Εκλογών, τα τεχνητά διλήμματα που θέτουν τα άλλα κόμματα και για τις προτάσεις του ΜΕΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη

powered by social2s

Συνέντευξη στο Ράδιο Χρόνος 875 και την εκπομπή Πολιτικό Τανγκο με τον Δήμο Μπακιρτζάκη.

Αναδημοσίευση από xronos.gr

Στη Βόρεια Ελλάδα περιοδεύει αυτές τις ημέρες η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, Σοφία Σακοράφα, η οποία βρίσκεται σήμερα 13 Μαΐου στην Κομοτηνή, με επαφές σε πόλη και χωριά.

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ανέδειξε την κοινοβουλευτική δράση του κόμματος τα τελευταία χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά «παρά το ότι το ΜέΡΑ25 είναι το μικρότερο κόμμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι το κόμμα που κατέθεσε προτάσεις νόμου υλοποιήσιμες μέσα στο σκληρό πλαίσιο που μας έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και που δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των απλών πολιτών», όπως ακρίβεια, ενέργεια, καθημερινότητα κλπ. Κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος, ιδίως τα δύο μεγάλα κόμματος, ότι έριξαν λάσπη στο ΜέΡΑ25 με αφορμή την πρόταση «Δήμητρα». Πολύ απλά, η πραγματικότητα της πρότασης είναι πως το σύστημα θα χρησιμεύει για μεταβίβαση εισοδηματικών ενισχύσεων και ως εναλλακτικό σύστημα δωρεάν πληρωμών, δηλαδή απλώς δεν θα παίρνουν χρήματα ως μεσάζοντες οι τράπεζες. Σύμφωνα με την κα Σακοράφα η λάσπη που δέχθηκε το κόμμα για τη συγκεκριμένη πρόταση, έχει ως στόχο να φοβηθεί ο κόσμος. Σε αυτό το σημείο, μετέφερε την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη, να γίνει εξεταστική επιτροπή για την περίοδο του 2015, καθώς επίσης για τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας στα μνημόνια, για να φανεί εάν ο κος Βαρουφάκης ήταν ή όχι αυτός που χρέωσε τη χώρα.

Αναφορικά με τις προσεχείς εθνικές εκλογές μετέφερε πως στόχος του ΜέΡΑ25 είναι να αυξήσει τα ποσοστά του, άρα και την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση στα έδρανα, ενώ τέλος κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να σπεύσουν στην κάλπη, αφότου πρώτα διαβάσουν τα προγράμματα των κομμάτων κι επιλέξουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το πιο σωστό και υλοποιήσιμο.

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα