Σ. Σακοράφα: Η ελπίδα είναι ζωντανή και μπορεί να κερδίσει!

powered by social2s

γράφει στο peripteron.eu η Σοφία Σακοράφα, Βουλευτής ΜέΡΑ25, Αντιπρόεδρος της Βουλής

Η Ελλάδα μπαίνει στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ρίχνει τη βαριά σκιά της πάνω στη χώρα.

Η εξωτερική πολιτική της εξαντλείται στο δόγμα του δεδομένου και πάντα πρόθυμου “συμμάχου”, το δόγμα της επιδεικτικής υποτέλειας, καταδικασμένη να ακολουθεί τις εξελίξεις, αφού αποποιείται κάθε προσπάθεια ουσιαστικών πρωτοβουλιών.

Στο εσωτερικό πεδίο αναπτύσσει σταθερά και ανυποχώρητα μία αντικοινωνική πολιτική σε όλους τους τομείς : Υγεία, Παιδεία, Οικονομία κλπ. Μία εντατική επιχείρηση τεράστιας αναδιανομής του εθνικού πλούτου βρίσκεται σε εξέλιξη, προς όφελος των ολιγαρχικών συμφερόντων. Πολύμηνη κλιμακούμενη ακρίβεια, ένα ληστρικό χρηματιστήριο ενέργειας και ανοιχτή επίθεση στην ιδιωτική περιουσία μέσω των κόκκινων δανείων. Όλα αυτά εκτινάσσουν τα κέρδη των καρτελ των σουπερμάρκετ, των καυσίμων και της ενέργειας σε απίθανα ύψη, με την Κυβέρνηση να επιδοτεί κιόλας την κερδοφορία τους, από τα χρήματα των φορολογουμένων. Ταυτόχρονα, ενισχύεται διαρκώς η ασυδοσία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με τη συνέργεια κράτους, τραπεζών και funds.

Για να στηριχθούν όλα αυτά η Κυβέρνηση, επιστρατεύει κάθε μέσον : ελεγχόμενο σύστημα ενημέρωσης, καταστολή, μέχρι και υποκλοπές. Στην Ελλάδα έχουν τραυματισθεί σοβαρά το κοινωνικό κράτος, το κράτος δικαίου αλλά και η ίδια η Δημοκρατία.

Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες γίνεται πιο επιτακτικό το αίτημα όλο και περισσότερου κόσμου, για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Για το κόμμα μας, το ΜέΡΑ25, αυτό, από μόνο του δεν αρκεί.

Το πραγματικό ζήτημα είναι το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενο της λεγόμενης “προοδευτικής διακυβέρνησης”, που έχει ανάγκη ο τόπος.

Για εμάς είναι καθαρό ότι η πραγματική ανάγκη είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών. Ούτε ημίμετρα ούτε μπαλώματα μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά. Ακόμα και οι όποιες μικροανακουφίσεις δεν αλλάζουν το καταδικαστικό μέλλον που έχουν προδιαγράψει για μας.

Το ΜέΡΑ25 έκανε έγκαιρα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις διαλόγου προς όλα τα κόμματα που θέλουν να αυτοορίζονται σαν “προοδευτικά”. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση για προγραμματικές δεσμεύσεις.

Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με την κοινωνία που αντιστέκεται, που δεν θέλει να συμβιβαστεί, που αρνείται να θυσιαστεί στο βωμό της κυρίαρχης πολιτικής. Η ελπίδα είναι ζωντανή και μπορεί να κερδίσει!

Γιατί όλα μπορούν – και πρέπει – να γίνουν αλλιώς!

Πηγή εδώ

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα