Τους βουλευτές Πρέβεζας του ΜΕΡΑ25 παρουσίασε η Σοφία Σακοράφα

powered by social2s

Αναδημοσίευση από prevezatoday.gr

Τους βουλευτές Πρέβεζας του ΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη, παρουσίασε σήμερα η Σοφία Σακοράφα, σε εκδήλωση στην Θεοφάνειο.

Πρόκειται για τους, Λιβιεράτο Νικόλαο, Καρδιολόγο, Νίκου Ερωτόκριτο Αγρονόμο και Τοπογράφο Μηχανικό, Λαϊνά Παρθενία Τεχνολόγο πετρελαίου και φυσικού αερίου και Ζηκίδη Αντιγόνη Συνταξιούχο ΟΤΕ (δεν παραβρέθηκε λόγο θέματος υγείας).
Φωτό: PREVEZATODAY / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

«Γιατί ΜΕΡΑ. Γιατί πιστεύουμε στους ενωτικούς αγώνες του λαού μας για να δημιουργήσουμε μια νέα αγωνιστική, οικολογική, κοινωνική αριστερά που θα αγωνίζεται ενάντια στην χρεοδουλία, που θα αντιστέκεται στην ρευστοποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, από αρπακτικά funds τις τράπεζες και το κεφάλαιο» είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο Νίκος Λιβιεράτος.

Φωτό: PREVEZATODAY / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

«Το ΜΕΡΑ είναι το τελευταίο κίνημα που μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερό στη βουλή σήμερα… Παλεύουμε για μια πραγματική ρήξη. Ελπίζουμε το ΜΕΡΑ να είναι στη βουλή, να υπάρχει έστω και μια φωνή που να λέει την αλήθεια» είπε μεταξύ άλλων ο Ερωτόκριτος Νίκου.

Φωτό: PREVEZATODAY / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

«Τα τρία κόμματα, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με μικρές διαφορές στήριξαν, εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν τα μνημόνια. 13 χρόνια αιματηρά πλεονάσματα που τα πληρώνουμε όχι μόνο με την απώλεια δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, την ποιότητα της ζωής μας αλλά και με ανθρώπινες ζωές. Το ΜΕΡΑ25 συνεπείς στο ΟΧΙ του 62% των πολιτών της Ελλάδας, συνεχίζει τους κοινωνικούς αγώνες στους δρόμους, στους χώρους εργασίες και στην βουλή με θέσεις και προγράμματα» είπε η Λαϊνά Παρθενία.

Φωτό: PREVEZATODAY / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Σοφία Σακοράφα η οποία εξέφρασε την χαρά της που βρέθηκε στην Πρέβεζας μιας και, όπως είπε, της θυμίζει τα νιάτα της αφού «στα Άκτια εγώ όπως και άλλοι αθλητές κάναμε τα πρώτα μας βήματα δειλά στο χώρο του αθλητισμού και μας έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ένα χώρο ο οποίος στιγμάτισε σημαντικά το υπόλοιπο της ζωής μας».

Αφού παρουσίασε τους βουλευτές του ΜΕΡΑ25, είπε πως, σήμερα μπορεί να πει με σιγουριά πως το ΜΕΡΑ25 είναι το κόμμα που δεν πρόδωσε τον ελληνικό λαό και «αυτά που σας υποσχεθήκαμε τα μεταφέραμε και μέσα στο κοινοβούλιο».

Φωτό: PREVEZATODAY / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Πρόσθεσε ακόμα πως στο κοινοβούλιο το κόμμα ήταν η μόνη φωνή της αντιπολίτευσης απέναντι στα μνημονιακά κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αισχροκέρδεια στο χρηματιστήριο αλλά και στο ζήτημα των κόκκινων δανείων που αποτελεί αγκάθι της ελληνικής κοινωνίας και περιέγραψε την πρότασή του ΜΕΡΑ25 και το σχηματισμό μιας τράπεζας όπου θα περάσουν όλα τα κόκκινα δάνεια τα οποία εγγυάται το κράτος, θα μένει στο σπίτι ο πολίτης, με ένα μικρό ενοίκιο, με βάση τις δυνατότητες που έχει και δεν θα χάσει το ποσό που έχει ήδη πληρώσει.

Επίσης αναφερόμενη στη “ρήξη” είπε πως είναι σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης ενώ σχετικά με το “Δήμητρα” είπε πως είναι ένα σύστημα για να “πετάξεις την τράπεζα έξω από τσέπη σου, παίρνει κάθε φορά, χωρίς να προσφέρει τίποτε”.

“Δεν είναι ούτε άλλο χρήμα, ούτε δραχμή, είναι ευρώ, είναι μονάδες ψηφιακές, είναι μια κάρτα που σου δίνει το κράτος και μπορείς να κάνεις συναλλαγές με τις υπηρεσίες αλλά και μεταξύ τους οι πολίτες” υπογράμμισε η κ. Σακοράφα.

Τόνισε πως είναι ένα σύστημα εφικτό το οποίο δίνει ανάσα και στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις γιατί καμία τράπεζα δεν μπαίνει στο ταμείο τους να πάρει το ποσό που παίρνει κάθε φορά που γίνεται κάποια συναλλαγή με τις κάρτες.

 

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα