Στο Αίγιο για τους εορτασμούς για την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας

powered by social2s

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα παραβρέθηκε στο Αίγιο στον εορτασμό για την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας.

Παρακολούθησε την παρελαση με τις Αρχές και τους απογόνους των Αγωνιστών.

Η  Συνέλευση της Βοστίτσας ήταν η σύσκεψη που έγινε, σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, από τους Φιλικούς της Βόρειας Πελοποννήσου, στη Βοστίτσα, όπως λεγόταν τότε το Αίγιο από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου του 1821, με σκοπό την οργάνωση και τον προσδιορισμό του χρόνου εκδήλωσης της επερχόμενης ελληνικής επανάστασης στην Πελοπόννησο.

Aπό αριστερά Μαρία Γιδά (Πρόεδρος δημ.συμβ. Αιγιαλείας), Γιώργος Φραγκονικολόπουλος (αντιδήμαρχος Αιγιαλείας),  Σοφία Σακοράφα,  Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος μετά της συζύγου του κα Σοφίας Αντωνάτου, ο κ. Κωνσταντίνος Πλαπούτας (Πρόεδρος του ομίλου Απογόνων Αγωνιστών), Ευσταθία Γιαννιά και Τακης Παπαδόπουλος.

Μαρία Γιδά (Πρόεδρος δημ.συμβ. Αιγιαλείας), Βάνα Μπεντεβή (πρόεδρος ΙΛΕΑ), Γιώργος Ρούσσος (ΓΓ δήμου Αιγιαλείας) και Σωκράτης Μαυρίδης (σύμβουλος κοινότητας Αιγίου).

Πηγή φωτογραφιών | filodimos.gr

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα