Με αφορμή την εν γένει εποικοδομητική σε διμερές επίπεδο επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ, εγείρεται μείζον ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας της Αθήνας καθώς με το να επισκεφθεί δύο φορές σε επτά μήνες το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ χωρίς να επισκεφθεί, ως είθισται διεθνώς, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ραμάλλα στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο Έλληνας πρωθυπουργός φάσκει κι αντιφάσκει, διότι αφενός δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του έναντι του Διεθνούς Δικαίου στο Παλαιστινιακό, αφετέρου επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο λίγα ναυτικά μίλια πιο πέρα, στο Κυπριακό.
Η σύσφιξη των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων έχει την δική της δυναμική στην μεταβαλλόμενη γεωπολιτική πραγματικότητα της Αν. Μεσογείου. Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να καταλάβει ότι με την επιλεκτική χρήση του διεθνούς δικαίου στο Παλαιστινιακό Ζήτημα παραβιάζονται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και ζημιώνεται διεθνώς η αξιοπιστία της Ελλάδας ως χώρας-λίκνου της δημοκρατίας και προστάτιδας δύναμης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τομέας: Εξωτερικών και Άμυνας | 210-3810671 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο τομέας επεξεργάζεται πολιτικές διεθνιστικές και πατριωτικές αναφορικά με τις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία, καθώς και αναφορικά με ένα στράτευμα αποτελεσματικό, δημοκρατικό με σεβασμό στο προσωπικό και τους στρατεύσιμους.
Αναδημοσίευση από ΜεΡΑ25