Οι ζωντανές συνειδήσεις είναι η αρχή της ανατροπής

powered by social2s

Η πιο ακροδεξιά Κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ ανέλαβε πριν τρεις μήνες, οπότε οι εξελίξεις, πια, ήταν όχι απλώς προβλέψιμες αλλά προδιαγεγραμμένες.

Η συνεχής κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων ήδη φέρει συνθήκες ανοιχτού πολέμου.

Η διαβόητη ‘διεθνής κοινότητα’, δηλαδή το γνωστό σύστημα της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής κυριαρχίας, που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα μόνο όπου το συμφέρει, είναι συμμέτοχη στο έγκλημα.

Συνεργοί είναι όλοι όσοι στηρίζουν το Ισραήλ είτε άμεσα είτε έμμεσα σε αυτή την αδιανόητη πολιτική ανελέητης εθνοκάθαρσης κατά των Παλαιστινίων πολιτών του αλλά και κατά της Γάζας. 

Εκτός από την αναμενόμενη ρητή υποστήριξη από τις ΗΠΑ, άμεση στήριξη αποτελεί και η σιωπή απέναντι στην εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και η δήθεν ουδετερότητα.

Στα δικά μας, η στάση τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελληνικής Κυβέρνησης, απλώς αποδεικνύει για και ακόμα φορά τον χαρακτήρα και την ποιότητα των πολιτικών τους αρχών. Αλλού δήθεν ευαίσθητοι, εδώ μάτια κλειστά, σιωπή και αποσιώπηση.

Όμως, το δίδαγμα της ιστορίας είναι ένα : Όσο και να αντιστέκονται κυβερνήσεις και συστήματα εξουσίας, την ιστορία, στο τέλος, τη γράφουν οι λαοί.

Ο Παλαιστινιακός λαός έχει αποδείξει ότι έχει και τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να αντιστέκεται. Και θα έχει μαζί του όλους τους ανθρώπους με συνείδηση απ’ όλο τον κόσμο. Οι ζωντανές συνειδήσεις είναι η αρχή της ανατροπής, μέχρι την τελική νίκη.

Υ.Γ. Από τις 17/7/2014, που έγινε αυτή η ομιλία μου στο Ευρωκοινοβούλιο (“…Τιμωρείστε έστω ένα από τα εγκλήματα του Ισραήλ…”) η κατάσταση πάντα επιδεινώνεται δραματικά !

“ “ Κυρία Πρόεδρε, συζητάμε σήμερα ένα ακόμη ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα τραγικά γεγονότα στην Παλαιστίνη. Θυμίζω τα αποτελέσματα μετά το τελευταίο ανάλογο ψήφισμα: 180 νεκροί, 1.300 κατεστραμμένα σπίτια, 1.250 τραυματίες, εκ των οποίων 250 παιδιά, και 17.000 πρόσφυγες. Θυμίζω και τα αποτελέσματα των εκατοντάδων ψηφισμάτων των διεθνών οργανισμών από το 1967 μέχρι σήμερα, που συνυπογράφουν σχεδόν όλα τα μέλη της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οποία είναι πολύ πιο σκληρά και απαιτητικά από το σημερινό απέναντι στο Ισραήλ.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, τι πέτυχαν όλα αυτά; Έξι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες χωρίς δικαίωμα επιστροφής στην πατρίδα τους, δυόμισι εκατομμύρια από αυτούς σε 25 καταυλισμούς με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, 450.000 εποικισμοί στη Δυτική Όχθη και 100.000 στα Ιεροσόλυμα, 750 χλμ τείχους που φθάνει και τα 12 μέτρα ύψος, 350.000 κατεστραμμένες ρίζες ελιές Παλαιστινίων, χιλιάδες νεκροί και συνθήκες απαρτχάιντ. Τι από αυτά πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει το σημερινό ψήφισμα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Ας μη γελιόμαστε. Μήτρα όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι η ισραηλινή κατοχή και η πλήρης ατιμωρησία του Ισραήλ για τα εγκλήματα που κάνει κατ’ εξακολούθηση μισό αιώνα τώρα.

Σαν Παλαιστίνια υπήκοος καταθέτω έκκληση και πρόκληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Η Παλαιστίνη δεν έχει ανάγκη από ένα ακόμη ψήφισμα. 

Διαλέξτε ένα από τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ, τις παράνομες φυλακίσεις, τις εκτοπίσεις, τους αποικισμούς, όποιο θέλετε, και ας δεσμευτούμε σαν Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσουμε όλες τις κυρώσεις που προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες έως ότου το Ισραήλ συμμορφωθεί. Μόνο ένα. 

Για τα υπόλοιπα, για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα, ο παλαιστινιακός λαός έχει και το κουράγιο και την αποφασιστικότητα...” ”

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα