Δευτερολογία Σοφίας Σακοράφα στο Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

powered by social2s

Ένα από τα πιο αντιδραστικά και αντικοινωνικά νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας σε λίγες ώρες θα έχει γίνει νόμος του Κράτους. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη. Αυτές είναι οι αδίστακτες πολιτικές επιλογές σας.

Δεν περιμένουμε να ζητήσετε ποτέ συγγνώμη από τα παιδιά που αποκλείετε από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ούτε από τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ ούτε από τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, ούτε… ούτε… ούτε…

Θέλετε να λοβοτομήσετε την ακαδημαϊκή ζωή στην Ελλάδα. Θέλετε να αλωνίζει μόνη της η ΔΑΠ της συναλλακτικής διαπλοκής. Θέλετε να υπάρχει άσυλο μόνο για κάθε είδους  αυθαιρεσίες  π.χ να αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας ο κ. Ρίχτερ, υβριστής των μαχητών της Κρήτης και υμνητής των «ιπποτών» του Χίτλερ. 

Επειδή ξέρετε ότι έχετε μεγάλη φτώχεια στα πραγματικά επιχειρήματα, έχετε επιλέξει να κατασυκοφαντείτε την πραγματικότητα. 

Επενδύετε μόνο στα συντηρητικά αντανακλαστικά ενός κομματιού της κοινωνίας που είναι ευάλωτο στην προπαγάνδα, γιατί δεν έχει καμία βιοτική σχέση με την ακαδημαϊκή ελληνική πραγματικότητα. Αντανακλαστικά που έχετε ήδη εσείς οι ίδιοι υπαγορεύσει, μέσω της διαχρονικής προπαγανδιστικής εκστρατείας, είτε με τον άμεσο δικό σας πολιτικό λόγο είτε με την πρόθυμη συνδρομή των γνωστών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Αυτά τα αντανακλαστικά, που είναι δικό σας δημιούργημα, έρχεστε και τα επικαλείσθε για να νομιμοποιήσετε – δήθεν – την αντιδραστική πολιτική σας επίθεση κατά της κοινωνίας.

Πέρα από αυτά, για να δικαιολογήσετε την πολιτική σας, οδηγείστε και σε παραλογισμούς. 

Θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα :

Σέβομαι απολύτως τον Υφυπουργό κύριο Συρίγο. Δεν έχει σημασία το πρόσωπο. Απλώς εκπροσωπεί επάξια την κυβερνητική  παράταξη.

Τί τρόπο βρήκε να δικαιολογήσει την οργάνωση και διαρκή παρουσία Αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια ; Επαναλαμβάνω, την Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια, αυτό το νομοθετικό αίσχος που φτιάχνετε σήμερα ! 

Μας είπε λοιπόν ο κ. Συρίγος ότι «Το πανεπιστήμιο είναι ο κατεξοχήν χώρος του ελεύθερου συλλογισμού, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της απρόσκοπτης διεξαγωγής έρευνας και διδασκαλίας». Επικαλέσθηκε, μάλιστα, και την περίφημη ρήση του Ρήγα, ότι «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά». 

Αλήθεια, τί άλλο θα ακούσουμε ; Τι μας λέτε ;

Ότι για να συλλογιόμαστε ελεύθερα, για να συλλογιόμαστε καλά, πρέπει να έχουμε παντού και πάντα δίπλα μας έναν αστυνομικό !

Και αν αυτό ισχύει για τον “κατεξοχήν χώρο του ελεύθερου συλλογισμού της ελεύθερης διακίνησης ιδεών”, όπως τον ορίζει ο κ. Συρίγος, φαντάζεστε τί θα γίνεται αλλού !

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι έτσι θα φτάσει ο Διαφωτισμός στις μέρες μας και στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη…

Πάντως, αποκλείεται να το είχε φανταστεί ο ταλαίπωρος ο Ρήγας Φεραίος, όταν το έγραφε. Ο Ρήγας, που έλιωσε στα μπουντρούμια του τότε κράτους και κατέληξε να τον πνίξουν στο ποτάμι, μαζί με τους συντρόφους του, οι τότε φύλακες της εξουσίας, υπακούοντας σε άνωθεν εντολές.

Ο Ρήγας, λοιπόν, σας ζήτησε, την καθολική αστυνομική επιτήρηση, γιατί ήθελε ελεύθερο λογισμό !

Σας φαίνεται εντυπωσιακή αυτή η διαστρέβλωση ;

Μπορεί και να μην είναι. Η δεξιά παράταξη στην Ελλάδα έστελνε, επί δεκαετίες, τους πολιτικούς της αντιπάλους στα μπουντρούμια της Ασφάλειας, στις φυλακές, στις εξορίες και στα ξερονήσια, μέχρι να μάθουν “να συλλογιούνται ελεύθερα, να συλλογιούνται καλά”. Έτσι φτιάξατε, όπως οι ίδιοι με υπερηφάνεια λέγατε, τους Παρθενώνες τις σύγχρονης Ελλάδας, τα Μακρονήσια.

Θα μου πείτε, Τί πας και θυμάσαι τώρα ;

Δεν τα θυμάμαι εγώ. Δυστυχώς, εσείς μας τα θυμίζετε.

Δεν θα αναφερθώ ιδιαιτέρως στο χθεσινό περιστατικό μπροστά από τη ΓΑΔΑ, διότι είναι περιστατικό επαναλαμβανόμενο. 

Τα επαναλαμβανόμενα, όμως, περιστατικά καταστολής και αυθαιρεσίας  δείχνουν  ότι για την Αστυνομία σας, όπως εσείς την εκπαιδεύετε, ο Εκπρόσωπος του λαού, ο Βουλευτής, δεν έχει κάποια αξία που να επιβάλλει σεβασμό.

Απέναντι στον ένστολο του κ. Χρυσοχοϊδη και του κ. Μητσοτάκη, δεν υπάρχει σεβασμός για κανέναν. Ούτε, βέβαια, και  για τον απλό πολίτη, που πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εχθρός.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είμαι εγώ. 

Το πρόβλημα είναι η δική σας πολιτική του ανεξέλεγκτου αυταρχισμού.

Είναι η μεταχείριση που έχουν από εσάς τα παιδιά μας - και μέσα στα σχολεία - και έξω από αυτά.

Αναρωτιέμαι, αν έχετε θέσει ως Κυβέρνηση στόχο για τις προσαγωγές. Με πόσες προσαγωγές την ημέρα θα θεωρήσετε ότι έχετε καλύψει τους στόχους σας και ότι δικαιώνεται η πολιτική σας;

Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικοί έχουν πλήρη συνείδηση ότι λειτουργούν έξω από τα ανεκτά όρια, είτε με πολιτικά είτε με κοινωνικά κριτήρια ! Γι΄ αυτό και επιτίθενται αλύπητα στους φωτορεπόρτερς, που κάνουν τη δουλειά τους. Γι’ αυτό βουτάνε και τα κινητά των περαστικών. Και σε αυτό εκπαιδευμένοι : Κάνετε ό,τι κάνετε - Αλλά φροντίστε να μην μένουν αποδεικτικά στοιχεία !

Στις μέρες της Κυβέρνησής σας, είχαμε μόνο μία ειρηνική διαδήλωση. Εκείνη στην οποία, για δικούς σας λόγους, επιλέξατε να μην επέμβει η Αστυνομία. 

Μάλλον, έτσι, γίνεται πιο εύκολη η απάντηση στο ποια είναι η πραγματική αιτία των ταραχών : Είναι, απλώς, η κυβερνητική επίδειξη αυταρχισμού.

Σας το είπαμε και προχθές : Η κοινωνία έχει δικαίωμα να αμυνθεί. Και είναι βέβαιο ότι αυτό θα κάνει.

Δεν θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα να αποδέχεται την κυβερνητική επίθεση στη ζωή του καθενός πολίτη αυτής της χώρας.

Και εσείς, φαίνεται ότι έχετε επιλέξει τον τρόπο που θα αμυνθείτε : Αδιαλλαξία και Καταστολή.

Με αυτό το σχήμα θέλετε να προχωρήσει η χώρα. Δικαίωμά σας ! 

Έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι η εξουσία θα αμυνθεί και αυτή με νύχια και με δόντια, γιατί αυτό που προέχει είναι να προωθήσει τα σχέδιά της. 

Και θα αμυνθείτε και με τις τακτικές του Υπουργείου Αστυνομίας, που επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη θα έπρεπε να είναι και τυπικά το πρώτο τη τάξει Υπουργείο.

Έχετε όμως και άλλους τρόπους για να μην αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της Εξουσίας. Σε αυτόν τον τομέα, παραδίδει μαθήματα, τον τελευταίο καιρό, το Υπουργείο Πολιτισμού.

Συνεχίστε έτσι ! Η εξουσία σας θα έχει πολύ κοντά πόδια, σαν το μεγαλύτερο ψέμα. Σαν τα ψέματα που χρησιμοποιείτε συνέχεια για να κλείνετε τα μάτια της κοινωνίας και να παρατείνετε την παραμονή σας στην Κυβέρνηση. 

powered by social2s

Δύσκολα θα μάθεις τις δράσεις μας από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα